Jaro na talíři

Miluju jaro. No vážně, vy ne? Večer je dlouho světlo, víc si užíváme venku a máme najednou chuť jíst lehce. Žádná těžká a hodiny připravovaná jídla. Alespoň já tuhle potřebu vždycky mám a pozoruji tu velkou změnu i u nás doma.

Možná jsme si zvykli, nevím, ale nepotřebujeme mít každý den teplou večeři. Mnohem radši si dáme třeba jen zeleninový salát nebo nějaké bezmasé jídlo. Ale jestli si myslíte, že by to mělo znamenat, že zapomeneme na dostatek živin v jídelníčku, to byste se spletli. Mám to za ta léta už vryté a tolik nad tím nepřemýšlím, chodí to už naštěstí samo 🙂 Baví mě kombinovat. A když to vezmu z pohledu bílkovin, na které bychom obecně neměli zapomínat (ano, vy také ne), pak je jejich naprosto super zdrojem “obyčejný” tvaroh.

A já mám pro vás superrychlý a jednoduchý recept na svačinku nebo lehkou večeři. Námahu nečekejte a ještě budete za hvězdu!

Jarní tvaroh s ředkvičkami

Potřebujete:

1 tvaroh – já používám tučný (“červený”)

1 čerstvý sýr – Lučina nebo kupuji Palouček (Lidl)

1 svazek ředkviček

čerstvá pažitka

sůl a pepř

Ředkvičky nakrájím na větší kousky a smíchám dohromady s tvarohem a Lučinou. Osolím a opepřím. Pažitku nasekám na jemno a část přimíchám do pomazánky. Tu část, která mi zbyla, nasypu navrch. Krásně to vypadá a jíme přece i očima.

Můžete mazat na krajíček žitného chleba nebo doma pečeného lowcarb chleba z lněné mouky.

A nebo si jarní tvaroh dejte úplně samotný, jen tak lžičkou z mističky, bez pečiva. To mám nejradši já. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *